Ревю на смартфон Motorola RAZR

Новата Motorola RAZR е ултратънък Android смартфон направен от кевларени нишки. Изглежда и се усеща първокласен, като разполага и с нужния хардуеър. С 4.3 инчов Super AMOLED екран, двуядрен процесор, 1GB RAM и 1780mAh батерия, е готов да пребори всеки един негов конкурент. Ще поемете риск избирайки Motorola, но ако обичате да се откроявате от тълпата ще намерите Droid RAZR много впечатляващ телефон.

Нова серия Motorola razr 5G

Нова серия Motorola razr 5G

Името RAZR ни връща към слънчевите дни на 2004 и оригиналния иконичен RAZR телефон. Всички помним колко тънък беше той и какво щастие е притежанието на такъв. Но през 2011 когато телефони като Galaxy Nexus и HTC Sensation XL доказват, че голямото е новото малко, къде е мястото на новия RAZR телефон? Разбира се Motorola са в крак с времето, и новия RAZR не само е най-тънкия смартфон в момента, но и е от най-мощните. Всъщност когато сравните RAZR с другите телефони в същата ценова категория, е трудно да намерим някоя липсваща характеристика. RAZR е подсилен във всички отношения. Но малко избързваме с описанието. Нека спрем за малко за да се насладим на външността му. Взимаме телефона за да почувстваме тежеста му в ръцете си. Не е лек телефон, но не е и малък също. Усеща се целенасочен и мощен. Телефона е конструиран от кевларени нишки с наподобяващи диамант форми и Gorilla Glass протектор за екрана. Какво е кевлар, питате Вие? Това е синтетичен материал използван за направата на броня която е 5 пъти по-здрав от стоманата. Впечатлени ли сте?

RAZR не е само външен вид. Той има и сила. Използвайки Android 2.3.5(Gingerbread) и захранван от двуядрен 1.2GHz процесор и масивната 1GB RAM, е по-мощен от повечето лаптопи съществували по времето на оригиналния RAZR телефон. Това кара потребителския интърфейс да реагира моментално на допир, и да изпълнява приложенията без засечка. Потребителския интерфейс е изграден върху стандартнен Android плюс възможности за персонализация от Motorola. Може и да не са в същата лига като HTC Sense, но има подобрение от голия Android. Виртуалните клавиатури на разположение включват стандартна мулти тъч клавиатура и такава с плъзгане. Екрана на RAZR е доста голям по каквито и да е стандарти. С размер от 4.3 инча и невероятната резолюция от 540 x 960 пиксела, той използва Super AMOLED технология за да даде много ярка и контрастна картина.Камерата също е отлична. С 8 мегапиксела, автофокус и LED светкавица, той може да се мери с повечето телефони. Автофокуса е бърз но настройките не винаги дават перфектния баланс от цветове. Видеото е над средното с запис на full HD (1080p) резолюция, без много да размазва картината. RAZR има GPS разбира се, захранван от Google Maps, със Street View и включена Navigation.

Медийния плейър е малко по-различен от на повечето Android телефони. Motorola са го преобразили, давайки лесен достъп до интернет радио както и до вашата музикална колекция.

Всички начини за свързване са налични, включително Wi-Fi и Bluetooth за безжична връзка, USB за тези които предпочитат жици, и 3.5мм жак за слушалки и HDMI порт за свързване към медийни устройства. Поддържа се DLNA. Четирилентовата GSM и 3G връзки правят телефона глобален, а HSDPA връзката позволява скорост на сваляне до 14.4Mbps.

Уеб браузъра поддържа flash и е много бърз в подредбата на страниците. Има и някои други неща които си струва да се отбележат. Качеството на гласовите обаждания е над средното, благодарение на втория микрофон елиминиращ страничните шумове. Второто е, че телефона изглежда постоянно поддържа доста силен сигнал. Живота на батерията винаги е бил предизвикателство за Android телефоните, но Droid RAZR издва с чудовищна 1780mAh помагаща му да изкара деня. Това е значително по-голяма батерия в сравнение с другите телефони, така че дори RAZR да е жаден за енергия, той би трябвало да изкара мимимум ден между зарежданията, а внимателните потребители би трябвало да изцедят доста повече.

Motorola RAZR е зашеметяващ телефон по толкова много начини, дори и да има някои незначителни дразнения, като изпъкналата камера. Изглежда Motorola са работили доста здраво за да преоткрият себе си като сериозен производител на телефони след няколко години липса от пазара. Без съмнение новата намеса на Google кара нещата да се случват. Те осъзнават, че трябва да предоставят повече от другите за да спечелят отново доверието на потребителя, и това е процес който може да отнеме време. Сега може би не много купувачи са готови да рискуват с Motorola, така че няма да има много от новите Droid RAZR телефони за доказателство, но ако сте готови да поемете риск, може би ще бъдете издухани от телефона по същия начин по който и ние бяхме. Може би ще направите голяма сделка ако го намерите по-евтино от главния му конкурент Samsung Galaxy S2.

Проследявания

URI за проследяване на тази статия

Коментари

Показване на коментарите: Последователно | Нишковидно

Няма коментари

Добавяне на коментар

Звездички означават bold (*текст*), подчертаване се прави с "_" (_текст_)
Стандартните знаци :) и ;) се конвертират в графични изображения
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA