Ревю на мобилен телефон Sony Ericsson XPERIA Neo

Sony Ericsson Neo е добър андроид телефон, но определено не бие на очи. Изглежда като и създава усещането за устройство от среден клас. Той има изключително добра камера и много други особености които може да Ви харесат като Google Maps, екран с висока резолюция, бърз процеср и безброй начини за свързване... но за толкова пари очакваме нещо повече. Може би би послужил на някой който иска добър смартфон, но без външния вид на високотехнологично устройство.


Достъпен в синьо, сребърно и червено Sony Ericsson Neo е андроид телефон много приличащ на Xperia Arc. Както и да е на Neo му липсва ултратънкия извит дизайн на Arc, а също така има и по-малък 3,7 инчов екран. Те струват почти еднкаво взети на изплащане, така че е доста трудно да разберем защо Neo е някакво подобрение на Arc. Проекртиран мъдро, Neo изглежда и се усеща определено като средна класа което е доста разочароващо за телефон струващ толкова много. Случая много напомня на стария SE Vivaz - по-малък е от най-големите смартфони, но пък видимо по-дебел и се предлага в разнообразни цветни панели. LCD екрана е по-добър от външния му вид. Той не е най-големия, но 3,7 инча не е лош размер (същия като на HTC Desire S например) така, че ако намирате по-големите екрани твърде големи , това може да е добра алтернатива. Екрана със сигурност е с много добра резолюция 480 x 854 пиксела които всъщност надвишават резолюцията на Samsung Galaxy S2, като в комбинация с енджина на Sony се справя отлично със снимките и клиповете.

Потребителския интерфейс е много подобен на този на Arc. Телефона е проекриран около Android 2.3 (Gingerbread) и Sony Ericsson са се справили много добре с персонализирането му. Timescape едновременно интегрира facebook, twitter, имейла, календара и контактите. Сензорния екран отговаря много добре на допир и бързият 1GHz процесор позволява на устройството на реагира почти мигновенно на потребителските команди. От тази гледна точка Neo наистина се държи като първокласен смартфон какъвто изглежда е.

Камератаесъщата като при Arc и е една от най-добрите камери които може да намерите на мобилен телефон. Тя има 8.1 мегапикселова резолюция, усилен CMOS сензор с подобрена чувствителност към слаба светлина, автофокус управляван с докосване, LED светквавица плюс много добавени екстри като разпознаване на лицето, детектор за усмивки, стабилизатор на изображението и инструмент за намаляване на ефекрта на червените очи. Ще бъдете изненадани от качеството на снимките което спокойно може да сравним с това на среден клас компактен фотоапарат. Може също да записвате видео с HD 720p резолюция с видео светлина и видео стабилизация. Ето и една от особеностите която Arc няма а Neo има - камера насочена към лицето предназначена за видео разговор. Neo има А-GPS който работи в тандем с Google Maps, Google Latitude и Street View. Както винаги това е фантастична комбинация която с големия екран и бързия процесор на Neo работи безотказно. Sony Ericsson медиа плейъра е добре оборудван и на практика възпроизвежда видео много гладко благодарение на супер бързия процесор и телевизионната технология на Sony BRAVIA. Той разполага също и с FM радио с RDS. Качеството на звука през високоговорителя е добро а 3.5мм жак Ви позволява да използвате слушалки по Ваш избор.

Просто се влюбихме в интернет наново с Neo. WebKit браузъра възпроизвежда страниците бързо и прецизно. Екрана е достатъчно голям за да изобрази повечето страници удобно особено с леко нагласяне и зумиране чрез сензорния екран. Информацията пристига бързо независимо от използваната втъзка - Wi-Fi или HSPA мрежа. И разбирасе има поддръжда на youtube и flash видео както и специални приложения за facebook и twitter също. Начините за свързване на Neo са многобройни. Освен гореспоменатите WiFi и 3G HSPA, ще намерите също Bluetooth, USB дори HDMI порт за свързване с HD-Ready телевизор. Телефона поддържа също и DLNA, като дори има нова технология наречена ANT+ която Ви позволява да се свързвате безжично към множество здравни и фитнес продукти.

Живота на батерията не е най-добия. Този на Xperia Arc не беше никак страхотен а този изобщо не е по-добър - при често използване ще трябва да го зареждате всеки ден - черна точка Sony Ericsson! Вградената памет не е никак лоша - 1Gb, въпреки че само 320mb са достъпни за потребителя. RAM паметта е просто ОК със своите 512MB. Имате и възможноста да добавите microSD карта до 32GB.

Взимайки всичко впредвид, отново достигаме до извода, че Xperia Neo е добър телефон, но не и страхотен. Той е като Xperia Arc без "wow" ефекта. Главната звезда в неговата характеристика е брилянтната камера, но има и много други добри неща като Google Maps, изключителни възможности за свързване, операционна система Android 2.3 и добър екран, но за толкова скъп телефон честно казано искаме повече. Вграденото качество и особености са определено среден клас, а и издръжливостта на батерията е малка.

Разгледайте мобилните телефони на фирма GSMhit от тук: https://www.gsmhit.com/mobilni-telefoni-comcategory310bg

Проследявания

URI за проследяване на тази статия

Коментари

Показване на коментарите: Последователно | Нишковидно

Няма коментари

Добавяне на коментар

Звездички означават bold (*текст*), подчертаване се прави с "_" (_текст_)
Стандартните знаци :) и ;) се конвертират в графични изображения
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA